Kids Day na PeKaO Szczecin Open

W dniach 9 – 15 września na ziemnych kortach przy al. Wojska Polskiego 127 w Szczecinie odbyła się 27 edycja najstarszego i największego zawodowego turnieju tenisowego w Polsce.

Jak co roku w ramach rozgrywek turniejowych odbywa się turniej adresowany do najmłodszych adeptów tenisa tzw. Kids Day. I jak co roku nie zabrakło tego dnia na tym turnieju także zawodników, którzy na co dzień trenują grę w tenisa na kortach naszej Fundacji. Wśród nich znaleźli się zawodnicy Klubów Olimpiad Specjalnych Smecz i Błyskawica.

Drabinka rozgrywkowa eliminowała kolejnych zawodników, aż poznaliśmy ćwierćfinalistów i półfinalistów. Od lat w naszych rozgrywkach o pierwsze miejsce toczy się bratobójcza walka między braćmi Damianem i Krzysztofem Lachowiczami. W tym roku kolejność na podium była następująca:
I miejsce – Damian Lachowicz,
II miejsce – Krzysztof Lachowicz,
III miejsce – Aleks Pietraszko
Ale nawet Ci którym nie udało się dojść do strefy medalowej nie narzekali i doskonale bawili się tenisem.

Gratulujemy medalistom a pozostałym życzymy udanego występu w kolejnych edycjach turnieju.